mobil adiabatikus hűtő
mobil_eaporatív

Mobil ipari párásító, evaporatív hűtő 6 kg/h

465.000 Ft Nettó ár

6 kg/h teljesítményű, mozgatható mobil hűtő/ légnedvesítő egység, nagy teljesítményű ventilátorral. Párásításra és hűtésre is alkalmas. Feltölthető tartállyal, és állandó bekötési lehetőséggel is rendelkezik. Kevés forgó/ kopó alkatrészt tartalmaz, ezért a karbantartási igénye is alacsony. 1 év gyári garancia vonatkozik a berendezésre.

Kiválóan alkalmas egy kisebb terület párásítására, üzemek, gyárak helyi hűtésére (nem kell a teljes légteret klimatizálni, elég a kritikus pontokat, például a munkaállomásokat hűteni). Nyáron kültéren is használható. Mivel saját tartálya van, amivel 6-7 órát tud üzemelni, ezért teljesen mobil, sokkal egyszerűbb üzembe helyezni, mint például egy mobil klímát, ráadásul műszakváltáskor is könnyű áthelyezni.

A tartály persze csak egy lehetőség, a berendezést lehet állandó hálózati vízről folyamatosan is üzemeltetni, például slagról, így nem kell feltölteni a tartályt. Cserébe értelemszerűen le kell mondani a korlátlan mobilitásról.

VEZÉRLÉS: LCD kijelző, késleltetett indítási lehetőség, 3 fokozatú működés, oszcilláló (pásztázó mozgás) opció. Működtethető párásítás nélkül, csak ventilátor módban. Távirányító a berendezés tartozéka.

MŰKÖDÉSI ELV:

evaporativ_panel

A mobil berendezés belsejében található speciális panel a bekapcsolás után néhány perc alatt átnedvesedik, a ventilátor ezen a nedves panelen keresztül fújja át a levegőt, amelynek így nő a páratartalma, és arányosan csökken a hőmérséklete.

AZ EGYIK LEGNAGYOBB ELŐNYE, hogy a nedvesség a gépeb belül marad, az evaporatív panel egyben a cseppleválasztó is, vagyis a kifújt levegőben már nincsenek vízcseppek, tehát kondenzáció csak utólag, harmatpont alatt léphet fel.

 

 

 

Termékleírás

TIPP: Fontos, hogy a berendezés szívó oldala felől legalább 1 méter szabad területet hagyjunk, ne toljuk rá teljesen a falra.

Leállítás után kb 10 percig járassuk a ventilátort, párásítás funkció nélkül. Így biztosan kiszárad az evaporatív panel, ami higéniai szempontból bír jelentőséggel

Ventilátor ( 3 fokozatú) maximális légszállítása: 5000 m3/h

Zajszint: 53-63 DBA

Tartály mérete: 55 L

Berendezés méretei:  87 x 84 x 138 cm

Teljesítmény: 350W

Betáp: 230V

KARBANTARTÁS: Leginkább az evaporatív panel elszennyeződése okozhat problémát. Ha hálózati vízről használják, és nem lágyított vízzel, akkor évente ki kell cserélni a panelt, ez nagyságrendileg 30 eFt-os anyagköltséget jelent. A többi alkatrész sokáig fogja bírni, esetleg a szivattyú koszolódhat el (vízminőség függő), ennek a cseréje 25 eFt anyagköltséget jelentene.

További információk

Alkalmazási terület

Ablak gyártó üzemek páratartalom szabályzása, Állattartók (istálló hűtés), Borászatok, pincészetek páratartalom szabályzása, Bőrgyárak, Bútorgyárak, Cement gyárak, Cserép gyárak, Dohánygyárak, szárítók, Elektronikai műszer gyártók (ESD védelem), Élelmiszer ipar, Fényezők, Festő üzemek, Gomba termesztők, Gumigyárak, Gyárak, üzemek, Kerámia gyártók, Kórházak, Közterek, strandok, Nyomdák, Óvodák, Bölcsődék, Iskolák, Porcelán gyárak, Textil ipar, Toll szárító üzemek

Beltérben vagy szabadban működtethető?

Szabadban is működtethető

Nedves levegő eloszlás

Koncentrált

Mire használható?

1. Hűtés (adiabatikus hűtés), 1/b. Munkaállomás hűtés, helyi hűtés, 2. LÉGNEDVESÍTÉS, páratartalom szabályzás, 2/a. Technológiai légnedvesítés, 2/b. Komfort párásítás (humánkomfort páraszabályzás), 2/c. ESD (elektrosztatikai kisülés) elleni védelem

Teljesítmény kg/h

6 kg/h

Környezeti hőmérséklet

Normál hőmérséklet

Higéniai szint

Standard higéniai szint

Előállított nedves levegő

Cseppleválasztott nedves levegő

Mobilitás

Mozdítható

Leadási pont, befújás helye

Közvetlenül a helységben, (4 m-nél nagyobb belmagasság), Közvetlenül a légtérben ( 4 m-nél kisebb belmagasság esetén), Munkaállomás, vagy gép közvetlen környezetében

Légcsatornázható

nem

Energia felhasználás

350W

Karbantartási igény

Évente 1szer

Zaj szint

53 DBA

Milyen vízzel működik?

Ivóvízzel (nem kútvízzel), Kezelt (RO) vízzel, Lágyított vízzel

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Mobil ipari párásító, evaporatív hűtő 6 kg/h”