merülő elektródás gőz párásító
szerlesi_rajz

Merülő elektródás gőz légnedvesítő 45 kg/h

1.150.000 Ft Nettó ár

Izotermikus párásító / légnedvesítő

A gőz légnedvesítők előnye, hogy már végbement a halmazállapot változás, így könnyen és pontosan méretezhető, teljesen steril, nem fordulhat elő sem legionella, sem egyéb baktérium. Ezért kórházakban, laborokban szinte csak ilyen berendezéseket használnak. Szintén a halmazállapot változásnak köszönhető, hogy a kondenzáció ezeknél a berendezéseknél a legkisebb (kiváltképp ventilátoros, közvetlenül a légtérbe való befújásnál ), és a keveredési szakasz sem tartogat különösebb meglepetéseket.

Az előállított gőz mennyisége a mért, és a beállított páratartalom érték alapján automatikusan változik.

Olyan területen érdemes alkalmazni, ahol tartani kell a hőmérsékletet, nem probléma a viszonylag magas fogyasztás ( nagyjából 0,75 kW szükséges 1 kg/h gőz mennyiséghez), és/vagy a legmagasabb higéniai követelményeknek kell megfelelni.

Az izotermikus gőz légnedvesítőkkel pontos páratartalom szabályzás valósítható meg, a merülő elektródás berendezés +/- 5% pontossággal garantálja a beállított RH értéket. ( létezik ennél precízebb berendezés, de az más technológiát igényel, és nagyjából kétszer annyiba kerül. Ha erre van szüksége, kérjen egyedi ajánlatot emailben. a szerz.)

Beépíthető:

  • Légkezelőbe (gőz lándzsával)
  • Légcsatornába (gőz lándzsával)
  • Közvetlenül a légtérben (külön befújó ventilátorral kiegészítve)

AZ ÁR CSAK A GŐZFEJLESZTŐ BERENDEZÉS ÁRÁT TARTALMAZZA, ÁFA NÉLKÜL.

A kiegészítők  (gőz lándzsa, gőztömlő, kondenzvíz elvezető) árát nehéz általánosságban meghatározni, ennek van a legtöbb változója, de ökölszabályként alkalmazható, hogy a gőzfejlesztő berendezés árának 30-50%-a, illetve minimum 250.000, legfeljebb 900.000 Ft nettó összegről van szó.

Természetesen az az ideális, ha meg tudjuk határozni a gőzlándzsa méretét ( pl 600 mm), a gőztömlő hosszát (általában 3 m), a kondenzvíz elvezetés hosszát méterben,valamint, ha légcsatornába akarják bekötni, akkor a csatorna méretét, légsebességet, légáramot. Ezek ismeretében pontos ajánlatot fogok tudni készíteni. A gőzlándzsa, stb kiválasztásában  telefonon tudunk egyeztetni.

Szerző: Bitter Richárd

Ident Kft

Budapest, 2016

Elfogyott

Termékleírás

szerelési segédlet, légcsatornába szereléshez
szerelési segédlet, légcsatornába szereléshez

TERVEZŐI TIPP: Légcsatornába szerelés esetén a légcsatornához képest 3m-en belül kell elhelyezni a gőzfejlesztő egységet. A gőztömlő elvezetéséről a mellékelt ábra nyújt segítséget.

MÉRETEZÉSRŐL: Érdemes a maximális teljesítményt 10-20%-kal felülméretezni. Így a berendezésnek nem kell “csúcson járni”, ezáltal az élettartam nő. Ez az óvatosság később meghálálja magát.

A VÍZMINŐSÉGRŐL: Merülő elektródás berendezés, működtethető hálózati (csap) vízről is.

Mivel a víz vezetőképességét használja, teljesen sótalanított vízzel nem működik. Ugyanakkor a vízkő lerakódás a cilinder cseréjét idézi elő. Az ideális víz vezetőképessége 75-200 microsiemens közötti. A vezetőképesség megengedett maximális értéke 1250 microsiemens.

KARBANTARTÁSRÓL: Kényes pont, mivel sok a változó, egyetlen gyártó sem ad erre értékelhető, főleg nem számonkérhető adatot. Tájékozódásként annyit tudok én is mondani, hogy egy átlagos, napi 8 órás működés során, ha a víz vezetőképessége az ideális tartományban van, nagyjából 1,5 -2 évente kell cilindert cserélni, ami 100-200 ezer Forintos nagyságrend. Az  vezérlés meghibásodása nem jellemző, 10 évnél korábban nem várható ilyen probléma. Ha mégis cserélni kell,  az  200-300 ezer Forintos költséget jelent. A higrosztát meghibásodása vélhetően hamarabb következik be. Ilyenkor 160.000 Ft-tal kell számolni.

További információk

Mire használható?

2. LÉGNEDVESÍTÉS, páratartalom szabályzás, 2/a. Technológiai légnedvesítés, 2/b. Komfort párásítás (humánkomfort páraszabályzás), 2/c. ESD (elektrosztatikai kisülés) elleni védelem

Teljesítmény kg/h

45 kg/h

Leadási pont, befújás helye

Közvetlenül a helységben, (4 m-nél nagyobb belmagasság), Közvetlenül a légtérben ( 4 m-nél kisebb belmagasság esetén), Légcsatornában, Légkezelő berendezés részeként

Környezeti hőmérséklet

Normál hőmérséklet

Nedves levegő eloszlás

Koncentrált

Milyen vízzel működik?

Ivóvízzel (nem kútvízzel), Lágyított vízzel

Higéniai szint

Laboratóriumi higéniai szint

Mobilitás

Fixen telepített ,nem mozdítható

Alkalmazási terület

Ablak gyártó üzemek páratartalom szabályzása, Borászatok, pincészetek páratartalom szabályzása, Bőrgyárak, Bútorgyárak, Dohánygyárak, szárítók, Elektronikai műszer gyártók (ESD védelem), Élelmiszer ipar, Fényezők, Festő üzemek, Gumigyárak, Gyárak, üzemek, Gyógyszeripar, gyógyszergyártók, Irodák, Kórházak, Laboratóriumok, Múzeumok, Nyomdák, Óvodák, Bölcsődék, Iskolák, Textil ipar, Tisztaterek, Toll szárító üzemek

Beltérben vagy szabadban működtethető?

Csak beltérben

Előállított nedves levegő

Gőz halmazállapot

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Merülő elektródás gőz légnedvesítő 45 kg/h”