magasnyomású párásító szivattyú
magasnyomású porlasztásos légnedvesítés

60 kg/h Magasnyomású vízporlasztásos ipari légnedvesítő, (hideg párásító) 100 bar

2.100.000 Ft Nettó ár

A magasnyomású, 70-100 bar üzemi nyomáson működő vízporlasztásos ipari párásító/ légnedvesítő rendszer központi egysége a hosszú üzemre tervezett, nagy vízhozamú szivattyú, amely a kis furatméretű fúvókákon keresztül porlasztja a vizet egészen apró, 20 micron nagyságú cseppekre. Ezzel a módszerrel lehet egységnyi idő alatt a legnagyobb mennyiségű nedves levegőt, a legkisebb befektetett energiával biztosítani. 

Hogy még sem mindenhol ezt a technológiát alkalmazzák, annak okai a következők:

A legkisebb szivattyú teljesítménye is 60 l/óra, vagyis 60 kg/h, ami bizonyos esetekben sokszorosa az ideális mennyiségnek. A teljesítményt ugyan vissza lehet venni, de az egyrészt többletköltséggel jár, illetve nem ennek is vannak korlátai. Legalább 6 fúvókának még “lefojtott” teljesítmény mellett is üzemleni kell. 1-2 fúvókával ( 6 kg/h-nál kisebb teljesítmény) magasnyomású párásító rendszert nem lehet jól üzemeltetni, más technológiát kell választani.

A másik korlát, hogy a fúvókáknak viszonylag nagy szabad térre van szükségük, az átlagos keveredési szakasz 2,5 m. A keveredési szakaszon belül bármilyen szilárd felületen lecsapódhat a víz, (keveredés után már csak akkor, ha harmatpont alá hűl a levegő), ezért alacsony helységekbe, kis zárt terekbe ( pl: hűtőkamrába) egyáltalán nem javasolt.

A rendszer legérzékenyebb pontja a fúvóka, a 0,15 mm furat átmérőjű fúvókák könnyen eldugulhatnak, ezért ennél a technológiánál a legfontosabb a vízminőség. A vízkő okozta problémák itt jelentkeznek a leghamarabb, a vízkő azonnal megjelenik a fúvókákon, és megváltoztatja a szórásképet.

A fenti korlátok figyelembe vételével a magasnyomású porlasztásos légnedvesítés jól tervezhető, stabil, és nagyon rugalmas rendszer. A fúvókák gyors csatlakozós idomokkal vannak szerelve, így a rendszer bővítése, áthelyezése, ennél a fix rendszernél a legkönnyebb, és leggyorsabb. Ennek a légnedvesítési technológiának az előnyei annál szembeötlőbbek, minél nagyobb légtérben kell a páratartalmat szabályozni.

A rendszer minden eleme csak  környezeti hőmérséklet: +5°- max.+40°C tartományban telepíthető.

Elfogyott

Termékleírás

Az ár a szivattyút, a fúvókákat, idomokat, és a vezérlést tartalmazza.

Nincs benne az árban a vízkezelés, telepítés, rögzítés.

A rendszer tartalmaz:

Magasnyomású szivattyút, víz szűrőket, 2 zónás PLC vezérlést, 2 páraérzékelőt, 60 méter párásító nyomó ágat, 22 leadási pontot (porlasztó fúvókákat).

A telepítés szükséges feltétele a víz-, csatorna-, és villamos hálózat megfelelő kiépítettsége, ahol a csatlakozási pontok a telepítés helyétől maximum 15 méterre helyezkednek el.

TERVEZŐI TIPP: A leadási pontoknál (fúvókák elhelyezésénél) 2,5-3,5 m keveredési szakasszal kell számolni, ahol nem lehet szilárd felület. A keveredési szakaszt a helységen belüli légáramok is befolyásolják.

MÉRETEZÉS: A szivattyúk folyamatos üzemre vannak tervezve, de főleg kisebb belmagasságnál érdemes szakaszosan üzemeltetni a rendszert, és akkor ennek megfelelően számolni az óránkénti teljesítményt. A szünet mindig hosszabb, mint az üzem, tehát legalább 2 szeres kapacitással érdemes méretezni.

VÍZMINŐSÉG:  Az ár 0,1 mg/liter max. klór és 0,1 mg/liter max. vastartalmú hálózati víz esetén érvényes. Továbbá a hálózati vízellátásnak és az elektromos ellátásnak folyamatosnak kell lennie.  A hálózati víz nem tartalmazhat kórokozót, vírust és baktériumot.

A víz vezetőképessége 30 to 50 μS/cm között, a vízkeménység 5 és 20 ppm CaCO3 érték között felel meg a gyártói elvárásoknak. Az ideális az alsó értékek pontos tartása.

Az RO / vízlágyító és a nagynyomású szivattyú egymás mellett, egy térben kerül elhelyezésre és innen indul a magasnyomású csővezeték a leadási pontokhoz. Ellenkező esetben vegyszer-adagoló beépítése szükséges

KARBANTARTÁSI IGÉNY: A szivattyúban a forgó kopó alkatrészeket, illetve az olajat kell megelőző jelleggel cserélni. 500 üzemóra után olajcsere, 1000 üzemóra után tömítések, 2000 üzemóra után csapágycsere szükséges.

További információk

Alkalmazási terület

Ablak gyártó üzemek páratartalom szabályzása, Állattartók (istálló hűtés), Bányák, kőfejtők porlekötés, por csökkentés, Borászatok, pincészetek páratartalom szabályzása, Bőrgyárak, Bútorgyárak, Cement gyárak, Cserép gyárak, Dohánygyárak, szárítók, Elektronikai műszer gyártók (ESD védelem), Élelmiszer ipar, Fényezők, Festő üzemek, Gomba termesztők, Gumigyárak, Gyárak, üzemek, Gyógyszeripar, gyógyszergyártók, Halas pultok, Hulladék szelektálók, Irodák, Kerámia gyártók, Kórházak, Közterek, strandok, Laboratóriumok, Múzeumok, Nyomdák, Óvodák, Bölcsődék, Iskolák, Porcelán gyárak, Textil ipar, Tisztaterek, Toll szárító üzemek, Zöldség standok

Beltérben vagy szabadban működtethető?

Szabadban is működtethető

Nedves levegő eloszlás

Széles terülés

Mire használható?

1. Hűtés (adiabatikus hűtés), 1/a. Teljes légtér hűtése, adiabatikus csarnokhűtés, 1/b. Munkaállomás hűtés, helyi hűtés, 1/c. RÁSEGÍTŐ HŰTÉS léghűtéses kondenzátorhoz, 1/d. Tetőhűtés, evaporatív tetőhűtés, 2. LÉGNEDVESÍTÉS, páratartalom szabályzás, 2/a. Technológiai légnedvesítés, 2/b. Komfort párásítás (humánkomfort páraszabályzás), 2/c. ESD (elektrosztatikai kisülés) elleni védelem, 3. PORMENTESÍTÉS,PORCSÖKKENTÉS, PORMEGKÖTÉS, PORVÉDELEM

Teljesítmény kg/h

60

Környezeti hőmérséklet

Normál hőmérséklet

Higéniai szint

Standard higéniai szint

Előállított nedves levegő

20 micronnál nagyobb vízcseppek

Mobilitás

Fixen telepített ,nem mozdítható

Leadási pont, befújás helye

Közvetlenül a helységben, (4 m-nél nagyobb belmagasság), Munkaállomás, vagy gép közvetlen környezetében, Légcsatornában, Légkezelő berendezés részeként, Légkezelő elé

Energia felhasználás

0,6 kW

Karbantartási igény

500 üzemóránként

Zaj szint

40 dB

Milyen vízzel működik?

Kezelt (RO) vízzel, Lágyított vízzel

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “60 kg/h Magasnyomású vízporlasztásos ipari légnedvesítő, (hideg párásító) 100 bar”