Rásegítő hűtés

Rásegítő hűtés léghűtéses berendezéshez
Rásegítő hűtés léghűtéses berendezéshez

IPARI MEGOLDÁS A HŰTŐBERENDEZÉSEK LOCSOLÁSA HELYETT

A rásegítő hűtés (magasnyomású vízporlasztásos légnedvesítéssel),  a hűtőgépek locsolására adott válasza az iparnak.

A hűtőgépek “locsolása” gyakori kényszer megoldás, ha a berendezések túl sokat fogyasztanak, esetleg a túl magas környezeti hőmérséklet miatt kiáll hibára. Ez törvényszerűen a legnagyobb kánikulában fordul elő, ilyenkor valóban nincs más azonnali intézkedés, mint a locsolás. A rásegítő hűtéssel a locsolásnál

  • jóval hatékonyabban,
  • kevesebb vizet felhasználva,
  • emberi beavatkozás nélkül
  • a kritikus időszakra fókuszáltan

lehet megelőzni, és megoldani a felmerült problémákat.

Léghűtéses berendezéseknél a hőcserélők levegőjének hűtésével növelhetjük a berendezések hatásfokát, kitolhatjuk a méretezésnél meghatározott felső hőmérséklet küszöböt, illetve energiát takaríthatunk meg.

A hatékonyságot az ideális párolgással lehet biztosítani, a kiinduló légállapot, illetve a légmennyiség függvényében kell meghatározni a vízmennyiséget, és a porlasztás mértékét. Megfelelő vezérléssel a rásegítő hűtés mindig optimális hatékonyságot, és ideális energia felhasználást biztosít.

rásegítő hűtés léghűtéses hűtőgéppel
rásegítő hűtés léghűtéses hűtőgéppel

További pozitívum, hogy mivel a hűtőgépeknek az eredetileg tervezettnél kisebb kapacitáson kell huzamosan működni, hosszabb élettartam, és kisebb karbantartási költség várható.

A rendszer teljesen rugalmas, könnyen átalakítható. Ha a hűtőgépet időközben lecseréli, a rásegítő hűtést kisebb módosításokkal az új berendezéshez is fogja tudni használni.

A rásegítő hűtés ára több dologtól is függ, de nagyságrendileg 2 millió Ft-tal lehet tervezni. Az ajánlathoz küldje el a berendezés pontos típusát, gépkönyvét.